Kotihoidon hinnasto

7.7.2022

Alla olevat hinnat ovat kertakäyntihintoja.
Huomaathan, että palveluseteliä käyttäville Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä laskee hoivan kuukausihinnan tulojen mukaan.
Kartoituskäynti on ilmainen, 0 €. Kartoituskäynnillä selvitämme hoivan tarpeen, huolet ja toiveet, jonka jälkeen voimme yhdessä miettiä millaista hoivaa tarvitset.

Sairaanhoidollinen käynti

klo 60 min 30 min
  ma-pe 8-16 59 € 45 €
  ma-pe 16-20 65 € 51 €
  la 8-20 68 € 55 €
  su 8-20 85 € 72 €

Kotihoidon käynti

klo 60 min 30 min
  ma-pe 8-16 48 € 39 €
  ma-pe 16-20 52 € 46 €
  la 8-20 55 € 46 €
  su 8-20 74 € 68 €

Siivous

Säännöllinen kotisiivous voi sisältää normaalin kodin ylläpitosiivouksen tai juuri sinun tarpeidesi mukaiset siivoustehtävät. Voit itse määrittää kuinka usein kotisi siivotaan. Kodin siivoukseen menee aikaa sen mukaan minkä kokoinen koti on ja millaisia toiveita on siivouksen suhteen. Tarkempi kodin siivouksen hinta selviää maksuttomassa kartoituksessa, jossa sovitaan tarvittava tuntimäärä ja siivouksen ajankohta. Pyynnöstä siivouksen voi tehdä hoitaja, joka voi samalla seurata toimintakyvyn muutoksia sekä ohjata oikeiden palvelujen äärelle. Lue lisää www.kirmahoiva.fi

Perustuntihinta viikkosiivouksessa on
39 € /h (alv 0 %), 48,36 (alv. 24 %)
Palvelustamme saa kotitalousvähennyksen.

Toimintakyky+™ -palvelu

Toimintakyky+ ™ -palvelu on yksilöllistetty malli THL:n ja kumppanien kehittämästä FINGER-toimintamallista, jolla on onnistuttu siirtämään ja ennalta ehkäisemään Alzheimer-muistisairauden puhkeamista. Palvelumme käsittää fyysisen ja kognitiivisen toimintakyvyn ylläpitoa sekä osallisuutta.  Tuemme sitä, että ihminen voi itse päättää ja valita elämälleen tärkeät asiat ja tekemiset mahdollisimman pitkään.

Alussa kartoitamme toimintakykyä ja osallisuutta. Alkuvaihe sisältää jopa 17 kpl testiä, kyselyä ja kartoitusta sen mukaan, mitkä asiat vaativat huomiota. Tämän pohjalta laaditaan aina henkilökohtainen ja kattava Toimintakyky+ -suunnitelma. Suunnitelma kattaa niin kognitiivisia kuin fyysisiä harjoituksia sekä osallisuuden lisäämisen suunnitelman. Hoitajan ohjaamia harjoituksia tehdään 2 h viikossa asiakkaan kotona tai tarvittaessa muualla, kuten vaikkapa koripallokentällä, ulkokuntosalilla, kuntopolulla tai uimarannalla.

Palvelu soveltuu toimintakyvyn ylläpitoon ennalta ehkäisevänä sekä myös silloin, kun toimintakyky on jo laskenut.

Toimintakyky+ ™ -palvelu kestää 4 kk ja maksaa 4990 €. Hinta sisältää testaukset, hoivan suunnittelun, hoitajan käynnit ja harjoitukset sekä mm. jumppavälineiden lainan ja tietoteknisten laitteiden käytön käynnin yhteydessä. Mahdollinen seuranta sovitaan erikseen.

 

 

Muuta huomioitavaa

  • Verensokerin mittaus käynnin yhteydessä 8 €.
  • Minimiveloitus on 30 min mukaan.
  • Päivystyskäyntilisä on 26 €, jos käynnin tilaus on alle 12 h käynnistä.
  • Hinnat sisältävät matkakulut Lahden kaupungin alueella n. 5 km säteellä osoitteesta Karjalankatu 34, 15150 Lahti. Kauemmaksi kuin viiden kilometri päähän ajettaessa, laskutamme 0,60 €/km. Asiakkaan ollessa auton kyydissä, kilometriveloitus on aina 0,60 €/km.
  • Mahdolliset pysäköintimaksut veloitetaan asiakkaalta.
  • Hinnaston hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat arvonlisäverottomia palveluja (alv 0 %), kun asiakkaan toimintakyky on alentunut esimerkiksi iän tai sairauden takia. Arvonlisäverollisiin palveluihin lisätään alv. 24%.
  • Käyntiaikaan sisältyy lakisääteinen hoitotyön kirjaaminen.
  • Ajan peruttaminen tulee tehdä vuorokautta (24 h) aiemmin. Perumattomasta ajasta laskutamme miniveloituksen 30 min mukaan.
  • Kirma Hoiva on kotihoidon ostopalvelutuottaja Päijät-Hämeen hyvinvointialueella. Hyvinvointialueen kotihoidon asiakkaiden maksuhinnaston määrittelee Päijät-Hämeen hyvinvointialue. Lisätietoa asiasta saa ottamalla yhteyttä Ikääntyneiden palveluneuvontaan, puh. 044 482 5050 (ma-ti, to-pe klo 9-15 ja ke klo 9-16) tai asioimalla neuvontapisteellä paikan päällä Trio-kauppakeskus, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti, 2. kerros.